Na Fašiangy s J. Figeľom prišlo do Vranova asi 600 sympatizantov KDH

11.02.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 10. februára (TASR) - Na tradičnom podujatí s názvom Fašiangy s Jánom Figeľom sa dnes vo vranovskom dome kultúry zúčastnilo približne 600 ľudí. Nechýbali medzi nimi sympatizanti KDH, ako aj jej viacerí čelní predstavitelia.
Predseda strany sa so svojimi sympatizantmi stretáva vo Vranove nad Topľou v období fašiangov pravidelne už jedenásť rokov. Jeho rodiskom je neďaleká obec Čaklov. \"Cítim sa tu úprimne ako doma a v regióne, ktorý poznám a ktorý považujem za dôležitý aj z hľadiska celoslovenského významu,\" uviedol pre TASR Figeľ. Ako dodal, Zemplín a východné Slovensko má naviac. \"Nehovorím to ako frázu, ale z presvedčenia. Je to o ekonomike, o kultúre, o sociálnej dimenzii, dokonca aj o európskom rozmere, ktorý sa tu schádza medzi tým klasickým východom a západom.\"
Kultúrnym večerom vo veľkej sále Mestského domu kultúry dnes sprevádzal čelných predstaviteľov kresťanských demokratov, ako aj prítomných hostí humorista Milan Markovič. V úvode podujatia, ktoré sa začalo krátko po 17.00 h, predstavil prítomnému publiku ľudí z popredných miest kandidátky KDH pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami - Jána Hudackého, Petra Belinského, Pavla Zajaca, Maroša Žilinku a ďalších.
Súčasťou fašiangového programu bolo okrem humorného slova, návrhov na budúce smerovanie Slovenska v prípade účasti kresťanských demokratov vo vláde aj vystúpenie viacerých hudobných interpretov. Po skončení kultúrnej časti večera čakalo na stovky prítomných hostí občerstvenie v podobe koláčov a rôznych druhov nápojov.
Mnohí ľudia z vranovského regiónu dnes navštívili mestský dom kultúry z politického presvedčenia, iní zo zvedavosti. Prišli aj mladí, ktorí ešte nevedia, komu nakoniec v marcových voľbách odovzdajú svoj hlas. \"Zatiaľ v tom naozaj nemám jasno,\" konštatoval 19-ročný mladík pri študovaní straníckych propagačných materiálov.
\"Ja budem voliť KDH, lebo sú tam ľudia od nás, z nášho regiónu. Myslím si, že sú schopní, ale aj seriózni,\" povedal pre TASR 43-ročný Vranovčan. \"Mne je táto strana sympatická, pretože presadzujú tie isté hodnoty, ako vyznávam ja a verím, že im záleží na východnom Slovensku,\" vyjadrila svoj názor 25-ročná Veronika Hašková.
 

Vyberte región